Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri
26 Şubat 2009 Perşembe
Malzemeler:
8 yumurta
1/2 kg un
tuz
Ilık su
250gr tereyağı+biraz zeytinyağı ısıt
yapılışı:
*İle kulak memesinden daha sert bir hamur yoğurup, dinlendiriyoruz.
*13'e bölüyoruz.Her birini nişasta ile açıyoruz.
*İlk yufkayı yağlı tepsiye buruşturarak seriyoruz.
*Açılan diğer yufkaları kağıt üzerine üstüste koyuyoruz.
*5-6 tatlı kaşığı tuz konulmuş bol suyu bir tencerede kaynatıyoruz.
*Kaynayan bu suda hamurları bütün olarak2-3 dakika haşlayıp, soğuk suya atııyoruz, sıkıp,kurulayıp tepsiye buruşuk olarak yerleştiriyoruz.
*Her katı kaynar yağ ile yağlıyoruz.
*7. hamurda börek içini(peynirli, kıymalı) koyup aynı şekilde hamurlar bitene kadar devam ediyoruz..
*En üste de yağ sürüp fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz
Etiketler: Hamur işleri
2 Yorum yapıldı
-
- gülüm said...
5 Aralık 2009 12:54böreğiniz biraz yağlı görünüyo ve yumurtası çok fazla değil mi yumurtayı biraz azaltsak olur mu cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler- crax said...
5 Aralık 2009 14:35Evet yumurta sayısını azaltabilirsiniz.Ama unutmayınki su böreğine lezzet katan yumurtadır.sevgilerle.