Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri
26 Şubat 2009 Perşembe
malzemeler:
1 paket yaş maya(instant de kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı ılık su (parmak dayanacak kadar aman çok lık olmasın)
1/2 su bardağı ılık süt " " "
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
tuz ve yeterince un
yapılışı:
*Su, süt ve şeker karışımında mayamızı eritiyoruz(kabarmasını bekliyoruz).
*tuz karışmış unumuzu her zamanki gibi azar azar ekleyerek ÇOK yumuşak hamurumuzu -ele yapışmayacak- hazırlayıp,ağzını kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
(Mayanın geldiğini anlamak için PÜF NOKTASI: Çay bardağına yarım su koyup ,leblebi kadar hamuru içine atın; hamur suyun yüne çıktığında mayalanmış demektir)
Üzeri:
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
1-2 domates
2-3 adet yeşil biber
Doğranmış sosis,sucuk, salam,mantar,zeytin
Kaşar rendesi
Kekik,tuz
*Rende kaşar hariç bu malzemeler sırasıyla kavrulur,suyu çektirilir.
*Altını kapamaya yakın tuz ve kekik eklenir.(Malzeme eksiltme, ilave etme sizin damak tadınıza kalmış)
*Mayalanan hamur tepsiye yayılıp(önce tepsiyi ve elinizi hafif yağlayıp,sadece tepsiyi hafif unlayın ; böylece hamur yapışmaz ve kolay yerleşir tepsiye), üzerine 1 kaşık salça ve 1 sarmısak rendesi yağda çevrilip hafif sulandırılarak sürülür.
*İç malzeme yayılır.En üste rende kaşar serpilerek 180 derecede önceden ısınmış fırında kaşarlar eriyip yüzü kızarana kadar pişirilir
Etiketler: Hamur işleri