Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri
26 Şubat 2009 Perşembe
Malzemeler :
* 12 adet milföy hamuru
* 200 gr.kuzu eti
* 2 soğan
* 1 kase bezelye
* 1 tutam maydonoz
* taze kekik
* 1 yumurta
* tuz,karabiber
* sıvıyağ
Üzeri için:
* susam
* çörek otu
Hazırlanışı :
İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın. Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmuış maydanozu ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın.İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın. Ve milföyleri zarf gibi kapatın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin. Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin. Talaş böreği lezzetinde pratik bir börek
Etiketler: Hamur işleri
1 Comment:
-
- esmer said...
5 Aralık 2009 06:48görünüşü güzel ama tadıda görünüşü kadar önemli yinede emeğinize sağlık