Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri
26 Şubat 2009 Perşembe
Malzemeler :
* 6 milföy hamuru
KÖftesi için:
* 250 gr kıyma
* 1 soğan
* kurutulmuş ekmek
* 1 tatlı k. salça
* havuç
* mısır
* kekik,tuz,kimyon
* pulbiber,karabiber
Üzeri için:
* 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı :
İlk olarak böreğin köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru soğan, 1 tatlı k. salça, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra köfte yoğrulur. Daha sonra 3 milföy yaprağı yanyana konularak 2 sıra halinde dizilir. Tüm kenarlar bastırılarak iyice birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra hamurun uzun kısmına köfte konur. Üzerine havuç uzun bir şerit şeklinde konularak hamur rulo yapılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek üzerine bıçak ile çizikler atılır. Bir süre bekeltildikten sonra 170 derecelik fırında pişirilir
Etiketler: Hamur işleri