Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri
26 Şubat 2009 Perşembe
Malzemeler :
* 3 su b. un
* 3 çorba k. zeytinyağı
* 1 tatlı k. tuz
* alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 250 gr. ıspanak yaprağı
* 1 soğan
* urfa peyniri
* 2 közlenmiş kırmızı biber
* tuz, karabiber
* sıvıyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek bir hamur
elde edin.İç harcı için ıspanakları kesin.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı ve ıspanağı ilave edip kavurun.Üzerine küp kesilmiş közlenmiş kırmızı biber ve peyniri ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.İç harcıı süzgeçten geçirin suyunu süzün.Hamuru merdane ile çok ince olarak açın.Hamuru kare olarak kesin.Karelerin içine ıspanaklı iç harçtan ekleyin.Kareleri üçgen olarak kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Etiketler: Hamur işleri