Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri
26 Şubat 2009 Perşembe
Malzemeler :
* 5 su b.un
* 1 çay b.sıvıyağ
* tuz
* su
İç harcı için:
* beyaz peynir
* maydonoz
Üzeri için:
* 1 yumurta
Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.
Etiketler: Hamur işleri