Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

23 Ağustos 2009 Pazar

Güllaç Tarifi


Ramazan ayının simgesi haline gelmiş güllaç tatlısı tarifi. Sofralarınıza tat, mutluluk ve bereket getirmesi dileğiyle.
Malzemeler,

* 9 adet güllaç yufkası
* 3 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı gül suyu
* 4 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
* 1 bardak toz şeker
* Üzeri için nar taneleri

Hazırlanışı,

1. Orta boy tencereye süt ve şekeri alıp karıştırarak kaynamaya bırakın.
2. Kaynayan süte gül suyunu ekleyip ocaktan indirin.
3. Fırın tepsisine bir kat güllaç yufkası serin.
4. Üzerine bir kepçe sütlü karışımı gezdirin ve bir miktar antep fıstığı serpin.
5. Aynı işlemi tüm yufkalar bitene kadar yapın.
6. 20 dakika yufkanın sütü çekmesini bekleyin.
7. Tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğutun.
8. Üzerini nar ve antep fıstığıyla süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Püf Noktası: Tatlıyı buzdolabına kaldırmadan önce sütü çekmesi için bekletirseniz güllaç kabarır ve güzel bir kıvam alır.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın