Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

23 Şubat 2009 Pazartesi

MALZEMELER
Siyah kadife malzeme 36cm x 32cm 4 Krem Renk Saf İpek İpliği
2 metre 4mm, Renk: Haki yeşil
3 metre 7mm ipek kurdele, Rengi: Şeftali 2 metre 7mm, Renk: Koyu yeşil
2 metre 7mm, Renk: Yeşil
2 metre 4mm, Renk: Koyu şeftali
6 metre 7mm ipek kurdele, Renk: Krem
3 metre 3-5mm, saten, Rengi: Ebruli Zeytin yeşili
1 çile DMC Hoş (rayon), No:30991, Renk: Koyu yeşil (Ebruli) 1 çile Beta lplk, No:2, Renk: Turuncu/Şekliden Yeşile (Ebruli) 1 çile DMC Muline, No: 935, Renk: Yeşil Az miktarda Marlitt İplik, No: 864, Renk: Ten rengiİĞNELER
Chenille iğne No: 13, 14, 16, 18, 20, 22

İLMEKLER

Şakayık Tekniği Kurdele ilmeği Fransız düğümleri Eğreltiotu yaprağı Bağlama İlmeği Sinek tekniği Bükülmüş kurdele tekniği Düz ilmek

YAPILIŞI
1. Kadifenin sökülmesini önlemek için
kenarlarına overlok yapınız. Kumaş Kalemi ile ana güllerin yerlerini işaretleyiniz

Taban yapraklan.
Şakayık tekniğindeki 1. ve 2. aşamanın çizimlerine bakınız, aşama 1 &- 2 resimlerine bakınız. 13 numara bir Chenille iğneye, Krem rengi, 7mm ipek kurdeleden 35cm geçiriniz. Kurdele ilmeği kullanarak taban yapraklarını işleyiniz.

Gölge taç yaprakları. 28 numara Chenille iğneye, Şeftali rengi, 4mm ipek kurdele geçiriniz. Gölge taç yapraklarını ekleyiniz. Her taban taç yaprağının altına kurdele ilmeği yapınız böylece kurdele, krem taç yapraklarının üzerinde oturmaktansa dışardan görünür.

Dış çanak yaprakları. Şakayık tekniğindeki, 3.aşamanın resimlerine bakınız. 14 numara bir Chenille iğnesine. Krem rengi, 7mm ipek kurdeleden 35cm geçiriniz. Kurdele ilmeği kullanarak dış çanak yapraklarını ekleyiniz. Kurdeleyi içinden çektikten ve bir uç elde ettikten sonra, taç yaprağını gevşetmek için geri çekiniz. Bunu, üç boyutlu görünmesi için çanaktaki her taç yaprak için yapınız.

iç çanak yaprakları. Dıştakilerin içine, Krem rengi, 7mm ipek kurdele ile daha fazla taç yaprağı ekleyiniz, önceden işlemiş olduklarınızı tekrar işlemeyiniz. Bol görünecekleri konusunda endişe etmeyiniz. Bu daha iyi bir etki verecektir.

Orta Fransız düğümleri. 20 numara Chenille iğneye, altın sarısı, 4mm ipek kurdeleden 35cm geçiriniz, çanağın ortasını Fransız düğümleri ile doldurunuz. Fransız düğümleri, güllerin dolgun görünmesini sağlamak için çanak taç yapraklarını dışarıda tutacaktır. Şakayık tekniğindeki 4. aşamanın resimlerine bakınız.

Ekstra çanak yaprakları.
14 numara Chenille iğneye, krem rengi, 7mm ipek kurdeleyi geçiriniz ve öndekilerden daha kısa olacak şekilde daha fazla çanak yaprağı ekleyiniz. Kurdele bir noktaya çektikten sonra her birini geri çekiniz.

Yapraklar. 18 numara Chenille iğneye Koyu Yeşil, 7mm ipek kurdele geçiriniz. Kurdele ilmeği kullanarak açık ve koyu etkiyi birlikte vermek için, Zeytin yeşili 7mrn ipek kurdele ile değiştirerek birçok yaprak ekleyiniz.

22 numara Chenille iğneye, yeşil renk DMC Muline İpliğinden iki kat geçiriniz ve gereken yerlere saplan ekleyerek bütün yaprakları yukarı asınız. Kurdele İlmeği ve bağlama ilmeği için verilen şekillere bakınız.

Tomurcuklar. 16 numara Chenille iğneye, koyu şeftali, 4mm ipek kurdeleyi geçiriniz. Her tomurcuğun yerini çizdikten sonra, her iki tarafa yeşil yapraklar ekleyerek, yan yana iki kurdele ilmeği yapınız.

Doğadaki gibi, bazı tomurcuklar diğerlerinden saha açıktır, bu yüzden her iki tarafa, altın sarısı, 7mm ipek kurdele ile kurdele ilmeği yapınız. Tomurcuklar için verilen şekillere bakınız.

Gülün arkadan görünüşü.
16 numara Chenille iğneye , krem rengi, 7mm ipek kurdeleyi geçiriniz ve taban yapraklarını işleyiniz. Taç yapraklannın ikinci katını ekleyiniz, kurdeleyi bir noktaya çektikten sonra büzünüz.

16 numara bir Chenille iğnesine, zeytin yeşili, 7mm ipek kurdeleyi geçiriniz. Kurdele ilmeği kullanarak arka ortaya yeşil yapraklan ekleyiniz.

Yapraklan Dökülmüş Gül Başı. 18 numara Chenille iğneye, Yeşil, 7mm ipek kurdeleyi geçiriniz. Ana güllere doğru, arkaya bakan beş düz taç yaprak işleyiniz.

22 numara Chenille iğneye, 935 no.lu, Yeşil renk DMC Muline İpliğinden bir kat geçiriniz. Yeşil yaprakların üst kısmından başlayarak ve en üstte daha geniş yayarak düz ilmekler işleyiniz. 864 nolu, Ten rengi Marlitt ipliği kullanarak düz ilmeklerin üzerine Fransız düğümleri ekleyiniz.

Eğrelti otu yaprakları. 18
numara Chenille iğneye,
16 ebruli zeytin yeşili renkli, 3.5mm Kurdele geçiriniz, sonra şekli kurdele ilmeği ile işleyiniz. Eğreltiotu Yapraklan talimatlarını izleyiniz.

Haki rengi, 4mm ipek kurdele ile birkaç yaprak ekleyiniz. Kumaş Kalemi ile şekli çiziniz.

Yumuşak küçük dallar.
Bütün güller, gül tomurcukları ve yapraklar tamamlandığında, çiçeklerin yumuşak küçük dallannı ek-leyiniz. Resimlere bakınız. Kumaş kalemi ile saplan işaretleyiniz. 22 numara Chenille iğneye. 30991 numaralı koyu yeşil DMC floş ipilğini geçiriniz sinek tekniği ve düz ilmeği kullanarak sapları işleyiniz.

Aynı iğneye, 2 numaralı, Turuncu/Şeftaliden yeşile. Beta İpliği geçiriniz. Küçük sinek tekniği dallarının her ince dalı üzerine üç Fransız düğümü işleyiniz.

1 Comment:

  1. Rupinder said...
    ticari bir web oluşturulması başlıca endüstriyel müşteriye yönelik ve elemanları pazar bağlı% 100 oluşan Öte yandan, bizi, daha her yıl önemli ihracat pazarı açmak için izin verdi.



    Rejenere Iplikler

Yorumunuzu bırakın