Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

23 Şubat 2009 Pazartesi


Malzemeler

Buruşuk kadife kumaş, 68cm x 58cm (ayrıca yastık yapımı için ekstra)
3 metre 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Kurdele, Renk: Koyu gül pembesi
3 metre 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Kurdele. Renk: Toz gül pembesi
3 metre 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Kurdele, Renk: Soluk gül pembesi
2 metre 40mm, Art Tel Kenarlı Kurdele, Renk: Koyu Yeşil
2 metre 25mm, Tel Kenarlı Kurdele, Renk: Yeşil
2 metre 35mm, Elde Boyanmış Çift Taraflı Saten Kurdele, Renk: Açık Yeşil
3 metre 25mm İnce Organze Kurdele, Renk: Yeşil 6 metre 12mm Rayon Kurdele, Renk: Koyu Yeşil
1 paket Mili Hill Antik boncuklar. No: 03036, Renk: Mor
2 paket Belica Boncuklan, No: 27, Renk: Tavus kuşu Yeşili 1 çile DMCMuline, No: 936, Renk: Koyu yeşil
1 çile DMC Muline, No: 962, Renk: Pembe gül rengi

İğeneler

Chenille iğne. No: 13 Crevvel iğne No: 8, 9 Milliner’s iğne. No: 3

İlmekler

Geniş çift taraflı saten kurdele gülleri
Geniş çift taraflı saten
kurdele tomurcuklar
Kurdele ilmeği ile yaprak
Bağlama ilmeği
Sinek tekniği
Düz ilmek

Yapılışı

Tomurcuklar. Koyu gül pembesi, 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Saten Kurdele ile kurdeleyi 1 1.5cm uzunluğunda keserek üç adet tomurcuk yapınız. Geniş Çift Taraflı Tomurcuk için verilen talimat ve şekilleri takip ediniz.
Tomurcuklar yapıldığında, tomurcuğun içine doğru bükülmüş ucun üzerine, 03036 numaralı Mili Hill Antika Cam Boncuklardan birkaç tane işleyiniz.

Taç yaprakları. Geniş Çift Taraflı Tomurcuk için verilen talimat ve şekilleri takip ediniz. Yine Koyu Gül pembesi, 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Saten Kurdeleyi kullanarak her gül için üç adet taç yaprağı yapınız.
962 numaralı, Gül pembesi, DMC Muline ipliğinin iki katı ile, arka ortadan başlayarak tomurcuğun üzerine ilk taç yaprağı işleyiniz. Taç yaprağını çok fazla büzmeyiniz çünkü tomurcuğun etrafına sarılacaktır. İlk taç yaprak işlendiğinde, ikinci ve üçüncü taç yaprakları ekleyiniz.

İkinci renkli taç yaprakları. Toz pembesi, 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Saten Kurdele ile değiştiriniz, kurdeleyi 12.5cm uzunluğunda kesiniz. Yukarıdaki tekniği ve yukardaki ile aynı iğne ve ipliği kullanarak her güle dört veya beş taç yaprak ekleyiniz. Not: Taç yaprakları işlerken, çok fazla işlemeyiniz veya çok sıkı çekmeyiniz.

Sadece, önceki yaprağı, uçlar hariç, gevşek bir şekilde tutturulmalıdırlar. Aynı zamanda taç yaprağının ortasını aşağı, gülün tabanına koymayınız. Her yaprak bir kavis içinde istenmelidir böylece sarılmış üst kısım kıvrılmış olur.

Üçüncü renkli taç yapraklar.
En açık renkli taç yaprakları ekleyiniz. Soluk Gül pembesi, 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Saten Kurdele ile değiştiriniz ve kurdeleyi 12.5cm uzunluğunda kesiniz. Gülün üzerine yedi taç yaprak işleyiniz, her taç yaprak yarıya kadar diğerinin üzerine bindiriniz. İstediğiniz boyuta göre az veya çok ekleme yapabilirsiniz.
3 numaralı Milliner’s iğnesine geçirilmiş, 962 numaralı, Gül pembesi, DMC Muline ipliğinin iki katı ile, kadifenin ortasına gülleri dikiniz. Bu güller oldukça ağırdır ve büyüktür dolayısıyla gülün derinliği ile başa çıkabilmek için daha uzun bir iğneye ihtiyacınız vardır. Önce ortadan, taç yapraklarının arasından aşağı ve yukarı dikiniz. Gülün dışının etrafını işleyerek dış taç yapraklarına ilerleyiniz. İşlerken kumaşı altta toplanmamasına dikkat ediniz.

ilk taç yaprağın üzerinde yarısından itibaren ikinci taç yaprağı başlatınız ve her taç yaprağı üst üste bindirmeye devam ediniz ve hepsini her seferinde aynı yönde doğru işleyiniz.

Yapraklar. Yapraklar için kullanılan beş farklı renk ve doku vardır. Kurdele ilmeği İle Yaprak ve Bağlama ilmeği için talimatlan takip ederek bütün kurdeleler için aynı teknikler kullanılır.
13 numaralı Chenille iğne kullanarak, ışık ve gölge oluşturmak için yeşil kurdeleleri kanştırarak yaprakları güllerin etrafına kurdele ilmeği ile işleyiniz. Yaprakların kalkık durması kurdeleyi gerektiğinden fazla çekmeyiniz.
Kurdeleyi yukarı doğru kumaşın içinden geçirerek, sonra onu 2cm uzakta aşağı alarak, demetin ortasına birkaç halka işleyiniz. Kurdeleyi tümüyle çekmeyiniz. Yapraklan, 846 numaralı. Yeşil, DMC Muline İpliğinin üç katı ile asmadan önce, sarkık kurdeleleri arkada temizleyiniz. Dolu yaprakların üst kısmına birkaç ince ve saydam yaprak ekleyiniz

Tomurcuklar.
13 numaralı Chenille iğneye, 50mm Elde Boyanmış Çift Taraflı Saten Kurdele geçiriniz ve iki taç yaprağını yan yana işleyiniz. Çift Taraflı Sateni kurdele ilmeği ile işlemek zordur. İğnenin arkasını, bir kilim veya örtü ile kaplı masanın üzerine bastırıp itiniz, kaymamasına dikkat ediniz.
Tomurcuklar işlendiğinde, 3 numaralı Chenille iğneye, Koyu Yeşil 12mm Sun, ipek kurdele geçiriniz. Yanlar, ve ortasın, yukarı doğru kurdele ilmeği ile işleyiniz. Katları düzleştirmeyiniz. araların, rayon ile işleyiniz.
Yapraklar için kullanılan aynı asma metodunu kullanarak tomurcuğun tabanına bir çiçek zarf. ekleyiniz. Kurdeley. sarmal olana dek bükünüz, istenen uzunlukta aşağı indiriniz ve bağlayınız.

Boncuklu ince dallar. Ebruli Yeşil, Divıne Delta İpliğini kullanarak güllenn etrafina rastgele birkaç ince dal ekleyiniz. 20 numaralı Chenille iğneye iplik geçinniz. Sinek tekniği ve duz ilmek kullanarak ince dallan işleyiniz. Yumuşak İnce Dallar için verilen talimatlan takıp ediniz.
9 numaralı Crevvel iğneye, 846 numaralı DMC Muline ipliğinden iki kat geçinniz. Tavuskuşu Yeşili Delica Boncuklarını sinek tekniğinin ucu üzerine işleyiniz. Her ince dal üzerine, saptan aşağı tamamen kaplanana dek üç veya daha fazla boncuk ekleyiniz.

Çalışmanızın arkasındaki bütün sarkık iplikleri tamamlayınız

Helen Eriksson eserinden alıntıdır

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın