Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

26 Şubat 2009 Perşembe

Açma tarifi


Malzemeler :


20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
4,5 su bardağı un
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1,5 su bardağı ılık su veya süt
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Açma yemeğinin Hazirlanişi :

Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin. Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın. Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin. Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreotu ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın