Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

4 Mart 2010 Perşembe

ALIÇ


ALIÇ
(Crataegus monogyna)
Alıç Asya,Avrupa ve yerli Amerikan kültürleri tarafından binlerce yıldır kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Avrupalı herbalistlerce 17. yüzyıldan beri konjestif kalp hastalıkları için tavsiye ediliyor.
Konjestif kalp sorunlarında etkili bir bitki olduğu yapılan çeşitli çalışmalarla ispatlandı.Almanya'da Komisyon E,alıçı konjestif kalp sorunlarında ve kalp çarpıntılarında tavsiye ediyor.Alıç,atar damarları genişleterek ve kalp kaslarını güçlendirerek,kalbin vüdudun her yerine daha fazla kan pompalamasına yardım eden çeşitli proantosiyanidinler ve flavonoidler içerir.
Bitkideki antioksidan özelliğe sahip diğer kimyasallar,damarları ve dokuları oksidasyondan korur.
Yüksek tansiyona neden olan anjiotensin dönüştürücü enzim(ACE) üretimini engelleyerek kalp sağlığını korur.Kalp anjini,damar tıkanıklığı ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarda da kullanılır.
Kalp hastalıklarının erken döneminde etkilidir ve bazı sentetik ilaçlar gibi hızlı etki göstermez.Her türlü kalp sorunu için mutlaka bir kardiolog kontrolünde olunmalı. Bazı çalışmalar alıçın,büzücü atkiye sahip olduğu için sebore,akne ve diğer deri iltihapları için kullanılabileceğini söylüyor.
Alıç,parlak kırmızı küçük bir elma görünümünde,şekerlemeleri ve reçelleri yapılan meyveler üretir.
Tansiyon düşürücü ilaçlar kullananlar dikkatli olmalıdır,bu ilaçlarla beraber aşırı miktarda alıç kullanımı çok düşük tansiyona neden olabilir.
Kullanımı
Çayı: Yaprak ve meyveleri kurutulur.Günde 2 çay kaşığı 1 bardak kaynar suyla demlenir.Günde 2 bardak içilir.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın