Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

13 Şubat 2010 Cumartesi

Kabak tatlısı tarifi

Malzemeler:

2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın