Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

6 Mart 2009 Cuma

ÖN
16 ilmek 2 ters, 2 düz lastik örgüsü, 4 ilmek kenar haraşo (brit) örgüsü ile bir paçadan örmeye başlayalım. 3 cm lastik ördükten sonra 24 ilmeğe arttıralım. Kenar brit örgüsü ile 12 cm düz örelim. Ağ yüksekliği için 4 haraşo ilmeğinin yanından 1 ilmek arttıralım, 3 cm arttırarak örelim. 28+4=32 ilmek artınca diğer parçayı örmek için bu paçayı bekletelim. Diğer paçayı da kenar haraşo ilmeklerini bu paçaya göre ayarladıktan sonra diğer paça gibi örelim. Diğer paça ile aynı şişe alıp birleştirelim. Örgü ortasını bulup, 28 düz + 1 ters + 28 düz olarak 1 sıra örelim. Diğer sırada ters ilmeğin sağ ve solundan 1′er ilmek ortadaki ters ilmekle birlikte 3 ilmeği tersten birlikte alalım. (3 ilmek keselim) 3 sıra kesip 49 ilmek kalınca düz örgüye devam edip 11 cm örelim. Örgü ortasını bulalım.
ARKA
Ön gibi 2 paçayı örüp birleştirelim. 32 cm düz ördükten sonra tüm ilmekleri birden keselim.
KOL
16 ilmek başlayalım. 3 cm lastik (2 ters, 2 düz) örelim. 16 cm (37 sıra) örüp hepsini birden keselim.
MONTAJ
Robada ters örgüye geçip 7 ters ilmekte 1 düz ilmek üzerine örneğimizi kuralım. 7 ters 1 düz olarak ilmekleri ayırıp 7 sıra örelim. Ortadaki düz ilmeklerin sağ ve sol yanındaki 2′nci haraşo ilmeklerinden 3′er düz ilmek çıkaralım, sırayı bitirelim. 2 sıra tersi ters düzü düz örelim. 3. sırada (Örgünün ön yüzünde) arttırıp düz ördüğümüz 3′er ilmeği keselim. Sırayı bitirelim. 2 sıra örelim. 3. sırada düz ilmekten 3 düz ilmek çıkartalım ve sırayı bitirelim. 3 sıra aynı ördüğümüz gibi örelim, arttırdığımız 3′er ilmeği kesip yaprak motifi oluşturalım. Parçaları ütüleyip birleştirelim. Britlerin içinden ilik açalım. Düğmeleri dikelim. Yakadan 56 ilmek çıkartalım. 3 cm lastik örüp ucuna tığ ile oya örelim.
AJUR
Ajur kurmak için ortadaki 7 ilmeği 3 ters, 1 düz, 3 ters olarak örelim. Roba üçgenini oluşturmak için her sırada ortaya kurduğumuz ters ilmeklerin sağ ve solundan 4′er ilmek ters 1 ilmek düz örerek üçgen şeklinde robamızı oluşturalım. Roba üçgeninin sivri yerinden itibaren 15 cm yüksekliğe ulaşınca ortayı bulalım. Önce 4 sonra 2,2,1,1 keserek yaka oyalım. 9 cm (15 ilmek) kalınca omuz keselim. Diğer omuzu örelim.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın