Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

6 Mart 2009 Cuma

ARKA: 61 ilmek başlanacak. Haraso olarak örgüye devam edilip beden boyu 21 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 2′şer ilmek kesilip yine yanlardan I ilmek içerden içli kesimlere başlanıp üst üste 21 kere l’er ılmekli içli kesimler yapılarak bedende 15 ilmeğe düşülecek. Tepede kalan 15 ilmekte kesilerek arka parça bitirilecek.

ÖN: 43 ilmek başlanacak. Ön kemer tarafındaki 8 ilmek ve diğer yandaki 27 ilmekte hara» örgü yapılırken aradaki 8 ilmekte ilmekler düz olarak örülüp bu ilmeklerde diagram takip edilerek sıralı bükümler yapılacak. Beden boyu 21 cm’de kol evi oyuntusu için yandan 2 ilmek kesilip yine yandan 1 ilmek içerden içli kesimlere başlanıp üst üste 12 kere l’er ilmek kesilip yine yandan içli kesimlere devam edilirken bu arada yaka kenarından 16 ilmek kesilip daha sonrada her 4 sırada birde 4 kere l’er ilmek kesilirken yanda toplam 19 kere l’er ilmek içli kesim yapılıp tepede kalan 2 ilmekte kesilerek ön parça bitirilecek. Sag ön parçada aynı şekilde başlanıp ön kenar bandında alttan 16 diş haraşo olduğunda kenardan 4 ilmek içerden ilk ilik açılıp diğer iliklerde her 10 dis haraşoda bir açılarak bu ön parçada toplam 3 âdet ilik açılacak. Diğer önde yapılan sıralı işlemler tekrarlanarak örülüp bitirilecek.

ELDİVEN: Pembe iplik ile 38 ilmek başlanacak, ilmekler 2 düz 2 ters olarak dizilip 10 sıra lastik örülecek. Lastik örgü üzenne eflatun iplik ile düz örgüye başlanacak. 8 sıra düz örüldükten sonra kesimlere başlanacak. 8 ilmek örülüp 2 ilmek birlikte alınıp kesilecek. Tekrar 2 ilmek birlikle alınıp kesilecek 14 ilmek örülüp pes peşe her 2 İlmek birlikte alınıp kesilecek. 8 ilmek örülecek. Bu kesim üzerine 6 sıra örülüp kesimlerin üzerinde aynı şekilde kesimler yapılıp 4 sıra örüldükten sonra kesim şekline devam edilecek. Daha sonra üsl üste 4 kere
daha kesilerek 1 sıralı olarak 7 kere kesim tekrarlanarak tepede 10 ilmeğe düşürülecek. Kalan 10 ilmekte kesilerek bitirilecek. Eldiven dikildikten sonra lastik kısmı içine ince lastik geçirilecek. Pembe iplik bükülerek eldivenlerin lastik ucuna tutturulacak.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın