Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

26 Şubat 2009 Perşembe

Su böreği tarifi

Malzemeler:
8 yumurta
1/2 kg un
tuz
Ilık su
250gr tereyağı+biraz zeytinyağı ısıt


yapılışı:

*İle kulak memesinden daha sert bir hamur yoğurup, dinlendiriyoruz.
*13'e bölüyoruz.Her birini nişasta ile açıyoruz.
*İlk yufkayı yağlı tepsiye buruşturarak seriyoruz.
*Açılan diğer yufkaları kağıt üzerine üstüste koyuyoruz.
*5-6 tatlı kaşığı tuz konulmuş bol suyu bir tencerede kaynatıyoruz.
*Kaynayan bu suda hamurları bütün olarak2-3 dakika haşlayıp, soğuk suya atııyoruz, sıkıp,kurulayıp tepsiye buruşuk olarak yerleştiriyoruz.
*Her katı kaynar yağ ile yağlıyoruz.
*7. hamurda börek içini(peynirli, kıymalı) koyup aynı şekilde hamurlar bitene kadar devam ediyoruz..
*En üste de yağ sürüp fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz

2 Yorum yapıldı

  1. gülüm said...
    böreğiniz biraz yağlı görünüyo ve yumurtası çok fazla değil mi yumurtayı biraz azaltsak olur mu cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler
    Eda said...
    Evet yumurta sayısını azaltabilirsiniz.Ama unutmayınki su böreğine lezzet katan yumurtadır.sevgilerle.

Yorumunuzu bırakın