Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

1 Şubat 2009 Pazar



Saç örgülü ajur desen, geniş lastik, bedene oturan form ve kimono kollar: Bunlar bu kısa kazağı çekici kılan ufak detaylar. Yumuşak görünümü kazandıran ise yünündeki kaşmir katkısı…
Beden 36/38
Malzeme: Orta kalınlıkta kaşmir karışımlı yün, yak. 750 gr siyah 4 ve 4,5 numara örgü şişleri.
Lastik örgü: 2 ilmek yüz, 2 ilmek ters.
Haraşo: Gidiş ve dönüş sıralarını yüz örün.
Saç örgülü-delikli desen: ilişikteki örnek semasına göre örün. Sağ kenardaki sayılar gidiş sıralarını göstermektedir. Dönüş sıralarında ilmekleri göründükleri gibi örün, ya da şemada verildiği şekilde, bak: aşağıdaki işaret açıklamaları, dolamaları ters örün. Ende tam desen dağılımı ekteki açıklamalarda verilmiş olup, a ve b okları arasındaki motifi = 1 7 ilmek sürekli tekrarlayın. Yukarı doğru 1 kez 1. - 6. sıraları örün, sonra 1.-6. sıralar arasını sürekli tekrarlayın.
Örnek denemesi: 23 ilm ve 28 sıra saç örgülü delikli desen 4,5 numara şişle örülerek = 10 x 10 cm.
Dikkat: Patrondaki oklar örgü yönünü belirtmektedir!
Ön parça kollarla birlikte: 4 numara şiş ve 106 ilmekle başlayın. Geniş lastik etek ucu için 18 cm = 53 sıra lastik örgü örün. Son lastik sırasında eşit aralıklı olarak ilmekler arasındaki yatay ipe batıp 4 ilm. çapraz artırın =110 ilm. Sonra derin yaka oyuntusu için işi ortadan bölün ve her iki tarafta ayrı parçalar halinde 4,5 numara şişle saç örgülü- delikli desende işe devam edin. Önce sol taraf için şu şekilde devam edin: kenar-ilm, 51 ilm= a ve.b okları arasında 3 motif, önce b okundan sonra 3 ilmekle bitirin, sonra sol kenarda yaka açıklığının pervazı için 5 ilm. ekleyin = 60 ilm. Bunları örnek şemasının sol kenarında gösterildiği şekilde örün. Etek pervazından 1 6 cm = 46 sıra sonra sağ kenarda kol yuvarlaklığı için 1 ilm. artırın, sonra her 2. sırada 2 kez her defasında 2 ilm, 3 kez her defasında 3 ilm, 4 kez her defasında 4 ilm ve 3 kez her defasında 5 ilm. daha artırın= 105 ilm. Bunu izleyen 2. sırada kol boyu için 29 ilm. daha atın = 134 ilm. Tüm artırdığınız ilmekleri saç örgülü-delikli desene uydurun, böylece kol sağ kenarda örnek şemasında gösterildiği şekilde tamamlanmış olacaktır. Sonra kol genişliği için düz örmeye devam edin. Kol boyu 11 cm = 30 sıra olunca kolun ortasına ve/veya omuza ulaşmış olacaksıbirlikte ön parça yarısını karşıt olarak aynı şekilde örün, desen dağılımını da karşıt olarak aynı şekilde ayarlayın.
Kolla birlikte arka parça: Ön parçayla karşıt olarak aynı şekilde örün, ancak yaka açıklığı daha az olmalı. Bunun için önce ön parçayla aynı şekilde 2 parça üzerinden örmeye devam edin ve omuz ve/veya kol ortasından 9 cm = 26 sıra sonra tekrar tüm ilmekler üzerinden birlikte örmeye geçin. Bu arada her iki tarafta da yaka açıklığı için 6 ilm. kesin ve izleyen her 2. sırada 2 kez her defasında 2 ilm. ters birlikte örün, öyle ki sonuçta ortada yalnızca 2 ters ilmek kalsın. Kol yüksekliği omuzdan ya da kol ortasından 11 cm = 30 sıra olunca kol boyu ve kol yuvarlaklığı için eksiltmelerin tam karşıtı artırmaları yapın= 110 ilm. Yaka açıklığı pervazından 27 cm = 76 sıra sonra etek ucu için lastik örgüye geçin ve aynen ön parça gibi örün, ama 1. sırada karşı şekilde eşit aralıklı olarak 4 ilm. eksiltin = 106 ilm. Etek lastiği 18 cm = 52 sıra olunca ilmekleri göründükleri şekilde kapatın.
Tamamlanması: Parçaları gerin, nemlendirin, kurutun. Kol ağızlarından her birinden 4 numara şişle 54 ilm. alın. Her bir kol ağzına kol lastiği için 1 5 cm lastik örgü örün. Sonra ilmekleri göründükleri şekilde kapatın. Yaka açıklığı pervazlarında sol pervazı sağ pervazın altına yerleştirin. Ardından pervazların dar kenarlarını dikin Kol ve yan dikişleri kapatın.

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın