Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

23 Şubat 2009 Pazartesi

Erkek hırkası yapılışı


Modelin Yapılışı
ARKA :
110 ilmek başlanır, 15 sıra Selanik Örgü yapılır. (Selanik Örgü tarifi sitemizin Örgü Örüyorum sayfasında mevcuttur.) Selanik örgü bitiminde İşkembe Örgü'ye geçilir. (İşkembe Örgü : Örgü boyunca iplik hep kendimize doğru örülecek (tersten ).
1- 1 ör, 1 örmeden ipliği şişin üstüne at
2- 1 ör, üstüne atılan iplik örülmeden şişe alınır, sonraki ilmek örülür, hemenyanındaki ilmek de örülür.
3- Tek ilmeklerin üstüne ipliği dola, çiftleri ör.
4- Ve diğer sıralarda 2. ve 3. sıralar tekrar edilerek örgüye devam edilir. 38 cm sonra, 21 cm uzunluğunda Reglan kol kesimi yapılır. ( Reglan kol kesimi : koltuk altından boyun hizasına doğru her sırada 1 er ilmek kesilerek yapılır.) Arka yaka genişliği 10 cm kalana dek kesme işlemi devam eder. Arka yaka ilmekleri bir defada kesilerek kapatılır.
ÖN :
60 ilmek başlanır. 15 sıra Selanik Örgü yapılır, daha sonra İşkembe Örgüye geçilerek 38 cm örülür, kol kesimi arka parçada olduğu gibi Reglan kesim yapılır. Kol oyuntusundan 10 cm yukarıdan yaka oyuntusu yapılır. Her sırada 2 şer ilmek keserek, kol kesimi ile sıfırlanır. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.
KOL :
52 ilmek başlanır, 15 sıra Selanik Örgü yapılır, İşkembe Örgüyle devam edilirken 72 ilmek olana kadar her iki yandan ara ara arttırılır. Düz olarak kesilir , kapatılır. Önden, 21 cm lik reglan kesimden ilmek toplanır, 72 ilmek genişliğinde 32 cm Selanik örgü ile örülürken, arka parça kol kenarından yakaya doğru eksiltmeler yapılarak omuz bölgesi oluşturulur ve arka parça ile ve kolun alt kısmı ile dikilir. Diğer kol da aynı sistemle örülür.
CEPLER :
Selanik Örgü ile 50 ilmek başlanır, 7 cm örülür, daha sonra her sırada 1’er ilmek kesilerek 22 cm yüksekliğe kadar örülür, kapatılır. Fermuardan 7 cm içeriden örgünün ön yüzüne dikilerek monte edilir. ( 22cm yüksekliğindeki kısım açık bırakılır. )
YAKA :
75 ilmek toplanır 22 sıra Selanik Örgü yapılır, kapatılır, 2 ye katlanarak yaka içersine dikilir.
Son olarak hırkanın tüm yan, kol, yaka ve 58 cm lik fermuar dikişleri yapılarak bitirilir

0 Yorum yapıldı

Yorumunuzu bırakın