Dantel,dantel modelleri,dantel örneği,dantel örnekleri,dantel oya,dantel işleri

31 Ocak 2009 Cumartesi

Yapılışı:
35 zincir çekip üzerine 2 li dolgu diğer tabirle sık iğne yapıyoruz tekrar 2 zincir yapıp 2 li dolgu daha yapıp 5 zincir çekip resimdeki gibi üzerine almadan batıyoruz tekrar 5 zincir çekip diğer balıksırtımızı yapacağız. Bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz.İlk sıramız bitti 5 zincir çekip dönüyoruz ikinci sırada ilk balıksırtımızı yaptıktan sonra 5 zincir çekip üzerine alıp diğer balıksırtının içine batıyoruz bu işlemi yine 4 kez tekrarlıyoruz.Başa gelindiğinde tekrar 5 zincir yapıp dönüyoruz.Bu sefer yaptığımız balık sırtının aralarındaki zincir sayısı değişecek 3 zincir çekip üzerine almadan batıp,tekrar 3 zincir çekip diğer balıksırtına geçeceğiz .Resmi incelerseniz çok kolay bir model.
Evet atkımız istenilen uzunluğa eriştikten sonra uçlarına iki küçük motif yapıp yine arasına istenilen uzunlukta zincir çekerek atkımızı bitiriyoruz
Resimler netten anlatımlar kendime aittir.

Yapılışı:
İlk olarak 10 zincir çekip,birleştiriyoruz.4 zincir çekip altta yaptığımız halkanın içine batıyoruz.4 tane yapıp üstünü almadan alta batıyoruz.15 zincir çekip yine üzerine almadan batıyoruz.Bu işlemi 4 kere tekrarlıyoruz.
İkinci motifimizi yaparkende çektiğimiz 15 zinciri 8 yapıp birleştirdikten sonra tekrar 8 zincir yaparak yukarıdaki işlemleri tekrarlıyoruz.
Bu şekilde bütün motiflerimizi birbirine ekliyoruz resimde de zaten oldukça belirgin ekleme işlemi.
Motiflerimiz bittikten sonra 2 küçük motif yapıp arasına istenilen uzunlukta zincir çekip birleştirdikten sonra atkımızın saçaklarınıda yapmış oluyoruz.
Bu arada ufak bir not: Resimler netten alıntı olmakla beraber anlatımları şahsen kendime aittir.

İstenilen uzunlukta zincir çekip,üzerine sık iğne yapın.
Her sırada farklı renkte ip kullanın.İstenilen genişliğe gelindiğinde atkımızı bitiriyoruz.
Çiçek motifleri içinse yine atkımızın alt kısmında kullandığımız renkte iplerden çiçek motiflerinizi yapıp üzerine dikiyoruz.














Malzemelerimiz 4 numara şiş ve 2 adet 100 gramlık yün.Bu çalışmada kartopu marka kristal modeli yün kullanılmış.

Arka kısmının yapılışı şu şekilde: 100 ilmekle başlayın 4 cm pirinç ördükten sonra 21 cm düz örüp kolları 3+2+1 olarak kesin.Kol kesiminden sonra pirinç örgüye devam edip, 17.cm'de omuzları kapatın.

Ön kısımın yapılışı: 55 ilmekle başlayıp, 4 cm pirinç örün. Sonra ki sıralarda 10 ilmek pirinç ile başlayıp düz devam edin. 21 Cm ördükten sonra kolu 3+2+1 olarak kesin. Omuz genişliği 11 olacak.

Kolun yapılışı: 46 ilmekle başlayıp, 2. sıra haraşo örün.44 cm düz ördükten sonra kolu 3+2+1 olarak kesin.Pirinçle devam edip 16 cm daha örün.

Yakanın yapılışı: Yaka oyuntusunda 80 ilmek çıkartıp 4 cm uzunluğunda pirinç örün.




















güzel bir vitrin takımı




















5 nolu şişle örgüye başlanır.
YAN FIRFIRLAR : Örgüye 42 ilmekle başlanır. 2 sıra haroşa örülür.
3.sıra : 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes, 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes şeklinde ilmekler bitene kadar devam et.4-5-6-7nci sıraya haroşa ör.
8.sıra : 6 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
9.sıra : 12 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
10.sıra : 18 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
11.sıra: 24 ilmek üz ör, geri dön ters ör.
12.sıra : 30 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
13.sıra: 36 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
14.15.sıra : Tüm ilmekleri düz ör.
16.17 sıra : Haroşa ör.
18.sıra: 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes, 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes şeklinde ilmekler bitene kadar ör.
19-20-21-22 sırayı haroşa ör.
Bundan sonra 8,nci sırada verilen tariften itibaren aynı şekilde örerek devam et. Yaklaşık 1,5 metre uzunluga geldiğinden örgüyü bitir.
ARKA : 70 ilmekle başlanır.2 sıra düz örgü örülür. Sag ve sol baştan birer ilmek kesilir. 6şar tane kestikten sonra 65 sıra düz örgü örülür ve bitirilir.
KOL : 50 ilmek ile örgüye başlanır. Her 7 sırada bir sağdan ve soldan 1 er ilmek arttırılarak boyu 38 cm olana kadar örülür. Koltuk altını 4 ilmek kalana kadar 1er tane kesin ve omuza gelin ve örgüyü bitirin.
KOL FIRFIRI : 30 ilmekle başlayın yan fırfırlardaki örgüyü aynen uygulayın.















Renk No: 5099 yeşil (12 yumak)
Şiş No: 6,5
Beden : 40
Örgü şekli: Örnekli
Ön151 ilmek 1/1 lastik olarak 2 sıra örülecek. Etek kısmına 39 ilmekten modelli kısım resimdeki gibi dizilip kalan ilmekler 6 düz, 6 ters örgü olarak dizilecek. Örnek ilmeklere dizildikten sonra yakanın üst kısmında yaka genişliğini oluşturmak için üst kısımdaki her 12 ilmek 5 kere geri dönüş yapılıp örülerek yaka genişliği elde edildikten sonra ilmeklerin tamamı örülerek devam edilecek. Örgü boyu 20 cm’de 22 ilmek kesilip kalan ilmeklerle örgüye devam edilecek. Örgü yüksekliği 26 cm olduğunda bütün ilmekler kesilerek ön parça bitirilecek.Arka129 ilmek başlanacak. Alt etek ucuna gelen kısıma 39 ilmekten oluşan örnekli kısım resimdeki gibi dizilip kalan ilmekler önde olduğu gibi 6 düz, 6 ters olarak örülecek. Beden boyu 55 cm’e ulaştığında tüm ilmekler kesilerek bitirilecek.Kol 50 ilmek 1/1 lastik olarak 6 cm örülecek. Lastik üstünde 4 ilmek ara ara artırılırken motife geçilecek. Yanlara 3 düz gelecek şekilde 6 ters, 6 düz örgü yapılırken kol ortasına 12 ilmek düz yerleştirilecek. 12 ilmeklik kısımda resimdeki gibi saç örgüleri sıralı olarak yapılacak. Kolda yanlardan her 6 sırada bir 9×1 ilmek artış yapılarak 72 ilmeğe ulaşılacak. Kol boyu lastik üstü 44 cm’de tüm ilmekler kesilerek bitirilecek.Kemer15 ilmek 1/1 lastik olarak 185 cm uzunluğunda örülecek.















200 ilmekten yada ipiniizn kalınlığına göre kime örülecekse sırt ölçüsüne göre ilmek atıp başlıyorsunuz iki ter iki düz lastik örgü örüyorsunuz 60 cm olana kadar örüyorsunuz hiç bi yerden azaltıp çoğaltmadan sonra iki yanlardan kol boşluğu bırakana kadar dikiyorsunuz ve etrafına bu şekilde örümcek yapıyorsunuz ama siz daha değişik kenarlıklar yapabilirisiniz.



















PONPONLU YELEK
Renkli kurdelelerle hareketlenen yelek, yakadan başlayarak örülüyor.
Anchor "Bebe"
Beden: 0-1 Yaş grubu. Büyük beden için ölçüler parantez içindedir.

MALZEMELER:

Anchor "Bebe" El Örgü İpliği
Yaklaşık 200 gr. Renk: 1098 Yeşil
3 numara 1 çift örgü şişi,
4 (5) adet düğme
Yaklaşık 60 cm. uzunluğunda 1 cm.'lik saten kurdele (5 ayrı renk)

Kullanılan Örgüler:
Haroşa örgü- Düz örgü
Ölçü: Düz örgü: 26 ilmek- 40 sıra 10 cm2'ye eşittir.
Haroşa örgü: 26 ilmek - 58 sıra 10 cm2'ye eşittir.

UYGULAMA:

Yelek: Yakadan başlanarak bütün olarak örülecek.

3 numara örgü şişine 78 (82) ilmek atarak, 8 sıra haroşa örgü örün. Haroşa örgünün 7. sırasında sol kenara 1 adet düğme iliği açın. 9. sıra başında 8 ilmeği sol ön bant için haroşa örgü örün. Sıra sonunda 8 ilmek kalıncaya kadar, ortadaki ilmekleri eşit aralıklarda 20 ilmek arttırarak düz örgü örün. Sıra sonundaki 8 ilmeği sağ ön bant için haroşa örgü örün. Örgünün iki kenarındaki 8 ilmeklik haroşa örgüler bant örgüsü olarak örgü sonuna kadar devam edecektir. Aynı zamanda sol ön bant üzerine, örgü boyunca eşit aralıklarda toplam 4 (5) adet düğme iliği açılacak. 10. sırada toplam 98 (102) ilmeği olduğu gibi örün. 11. sıradan itibaren aynı örgü düzeninde 4 sıra düz örgü örün. Daha sonra sırasıyla 2 sıra haroşa örgü, 6 sıra düz örgü düzeninde örgüye devam edin. Aynı zamanda her haroşa örgünün 1. sırasında, sırasıyla eşit aralıklarda 30 (32) ilmek, 40 (42) ilmek, 48 ilmek ve 52 ilmek arttırarak örgüye devam edin. Örgü boyu baştan itibaren 12 cm.- 46 sıra uzunluğa ulaştığı zaman şişte toplam 268 (276) ilmek olacaktır. 268 (276) ilmek üzerinden 8 sıra haroşa örgü örün. Kol kesimi için 9. sırabaşında 8 ilmek bant örgüsünü örün. Sıradaki 36 (38) ilmeği sol ön için düz örün. Sonraki 54 ilmeği sol kol için bir kerede kesin. 72 (76) ilmeği arka için düz örün. 54 ilmeği sağ kol için bir kerede keserek, sıradaki 36 (38) ilmeği sağ ön için düz örün. Sıra sonunda 8 ilmeklik bant örgüsünü örerek sırayı tamamlayın. 10. sırada toplam 160 (168) ilmek üzerinden ilmekleri olduğu gibi örün. Sonraki sıralarda verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu kol kesiminden itibaren 14 cm. - 80 sıra (17 cm. - 96 sıra) uzunluğa ulaştığı zaman, bütün ilmekler üzerinden 8 sıra haroşa örgü örün. Bütün ilmekleri bir kerede kesin.

Bitirme: Kol kenarlarını 3 numara örgü tığı ile tığlayın. Yaklaşık 100 cm. uzunluğunda kordon hazırlayarak, yakada haroşa örgü ortasından geçirin. 2 adet orta boy ponpon hazırlayarak kordonun uçlarına tutturun. Verilen saten kurdelaları 4 cm.'lik parçalara ayırın. Örgü yüzünde, motif aralarındaki iplikleri (her motifte 8 adet iplik) saten kurdela ile fiyonk haline getirip, kurdelanın iki ucunu birleştirin. Sağ ön bant üzerinde düğmeleri yerlerine dikin.




















tığ işi olarak yapılmış güzel bir şal modeli







































incili bebek patiği anlatımlı
Resimlerin büyük hali için üzerine tıklayın.
kaynak http://orgun.blogcu.com/

30 Ocak 2009 Cuma




















sakallı ipten yapılmış nazar boncuklu klozet takımı modeli




















harika bir model ne dersiniz? büyük hali için resme tıklayın




















Bebişlerinize çok yakışacak





















erkek çocukları için kazak modeli



















örgü bilen hanımlara şemalı çocuk kazağı modeli
















ikiside birbirinden güzel vitrin takımları


















zarif bir vitrin takımı modeli


güzel bir havlu
kenarı danteli













güzel mutfak takımının büyük hali için üzerine tıklayınız




















YAPILIŞI:
10 Zincir çekin birleştirin.4 zincir çekip dörtlü dolgu yapın aralarına ikişer zincir çekerek bunu 6 kere tekrar edin.Başa geldiğinizde tekrar 3 zincir çekip aralarda kalan zincirin başına batıp 3 zincir daha çekin 12 adet sık iğne yapın aralarına 2 zincir çekin tekrar başa geldiğinizde 12 sık iğne olan yere 10 sık iğne 3 er zincir yapıp arada kalan zincirin ortasına batın bu şekilde resimdeki gibi sığ iğne sayısını azaltarak zincirleri çoğaltarak devam edin.

29 Ocak 2009 Perşembe


Halkalı olarak yapılmış renkli ve güzel bir mutfak takımı örneği















Gerçekten çok kibar bir model yapmaya değer

P:150-200gr.
ŞİŞ:5 NUMARA
İP İKİ KATLI OLARAK ÖRÜLECEK.
YELEK 3 PARÇA OLARAK ÖRÜLECEK.
ÖRNEK1:ŞEMA M1BÜTÜN SIRALAR YÜZ TARFATAN GÖSTERİLMİŞTİR
ÖRNEK2:HARAŞOARTIRMALAR:ÖRNEK 1-İN İLK DÜZ SIRASINDA 2.HAROŞO İLMEKTEN SONRA 1 HER İKİ TARAFTAN 1 İLMEK ARTIRILACAK.BU ARTIRMA 3 DEFA TEKRARLANACAK=6 İLMEK

KAPATILMA:İLMEKLERİN KAPATILMALARI DÜZ SIRALARDA YAPILACAK.

ARKA(A):ŞİŞE 59 İLMEK ATARAK. 3 cm.HARAŞO ÖRÜLECEK.ÖRNEĞİN İLK SIRASI BU ŞEKİLDE ÖRÜLECEK:
1 KENAR İLMEĞİ,4 HAROŞO,*4 DÜZ,M1.** ARSINDAKİ ÖRNEK 3 DEFA TEKRARLANACAK,4 DÜZ,4 HAROŞO,1 KENAR İLMEĞİ.BU ŞEKİLDE 10 SIRA ÖRÜLECEK.(HER ÖRNEK 10 SIRADAN OLUŞUYOR).HER ÖRNEĞİN İLK SIRASINDA YAZILDIĞI GİBİ ARTIRMALAR YAPILACAK.ÖRNEK 1 4 DEFA TEKRARLANACAK.DEVAMINI BÜTÜN İLMEKLER HAROŞO OLARAK ÖRÜLECEK.AYNI ZAMANDA ÖRGÜ BOYU 22 cm.OLUNCA ORTADAN 23 İLMEK KAPATILACAK.OMUZLAR İÇİN HER 2.SIRADA 1-ER İLMEK KAPATILACAK.24 cm.DE KALAN BÜTÜN İLMEKLER BİR DEFADA KAPATILACAK.

SAĞ ÖN:ŞİŞE 41 İLMEK ATARAKBU ŞEKİLDE ÖRÜLECEK:1 KENAR İLMEĞİ,3 İLMEK HAROŞO,2 İLMEK TERS,2 HAROŞO,2 DÜZ,4 HAROŞO,M1(11 İLMEK),6 DÜZ,2 HAROŞO,4 DÜZ,3 HAROŞO,1 KENAR İLMEĞİ.BU ŞEKİLDE 10 SIRA ÖRÜLECEK.DAHA SONRA HER 4.SIRADA 3
DEFA 1 İLMEK=41 İLMEK.ARTIRILACAK.
ARTIRMALARDAN SONRA İLMEKLER BU ŞEKİLDE ÖRÜLECEK:1 KENAR İLMEĞİ,6 HAROŞO,2 TERS,2 HARAŞO,2 DÜZ,4 HARAŞO,M1(11 İLMEK),6 DÜZ,2 HAROŞO,4 DÜZ,3 HARAŞO,KENAR İLMEĞİ.ÖRGÜ BOYU 17 cm.OLUNCA KISALTILMIŞ SIRALARLA DEVAM EDİLECK.DÜZ SIRADAN BAŞLAYARAK2 DÜZ SIRA İLK 16 İLMEK ÖRÜLECEK,SONRAKİ 2 DÜZ SIRA 27 İLMEK ÖRÜLECEK,SONRAKİ DÜZ SIRADA BÜTÜN İLMEKLER ÖRÜLECEK.KISATILMIŞ SIRALARI PARÇANIN KISA TARAFI 29 cm.OLANA KADAR TEKRARLANACAK.DEVAMI BÜTÜN İLMEKLER ÖRÜLEREK DEVAM EDİLECEK.45 cm.OLUNCA SOL TARAFTAN 18 İLMEK KAPATILACAK.DEVAMI BU ŞEKİLDE ÖRÜLECEK1 KENAR İLMEĞİ,6 HAROŞO,2 TERS,2 HAROŞO,2 DÜZ,4 HAROŞO,8 DÜZ,KENAR İLMEĞİ.DEVAMI KISALTILMIŞ SIRALARLA 2 SIRA 13 İLMEK,2 SIRA BÜTÜN İLMEKLER ÖRÜLECEM.8cm.ÖRÜLDÜKTEN SONRA BÜTN İLMEKLER KAPATILACAK.
SOL ÖN:SAĞ ÖNÜN KARŞILIĞI OLARAK ÖRÜLECEK.


Malzemeler:

370 gr krem ip
0 numara tığ

Örülüşü:

Motifin açıklaması
1. sıra:10 zincir çekilip orta için yuvarlak yapılır.
2. sıra:Yuvarlağın içine 10 tane mil başılı dolgu yapılır.
3. sıra: Dolguların üstüne ve arasına 33 tane dolgu yapılır.
4. sıra:4 dolgu yapılır ve araya zincir çekilerek yandaki dolguya batılır ve 8 tane yaprak yapılır.
5. sıra:Yaprakların üzerine 4 dolgu 5 zincir yapılır ve alttaki zincirin ortasına batılırTekrar 5 zincir çekilip 4 dolgu yapılır ve bu sıradada 8 yaprak oluşur.
6. sıra:5 er tane zincir çekilerek yaprakların üstüne ve zincirlerin arasına batılarak sıra tamamlanır.
7. sıra:Alttaki zincirin üstüne 3 dolgu 3 zincir 3 dolgu yapılır 2 zincir çekilir alttaki zincirin ortasına batılıp dolgu yapılır. Tekrar 2 zincir çekilip 3 dolgu 3 zincir 3 dolgu yapılır. Bu sıra böyle devam eder ve motif biter.

Bağlantı motifleri:

10 zincir çekilip üzerine 8 tane dolgu yapılır ve bir direkten diğerine geçerken motifler birbirine bağlanır.

Ön ve arka için toplam 30 motif yapılır. Yaka uzun dolgularla toplanır. Etek uçlarına püskül yapılır.
















MALZEMELER:ışıltılı ip,küçük oya halkaları,1 nolu tığ


YAPILIŞI:


İlk önce üstte görünen balıksırtı kısmını yapıyorsunuz.İstediğiniz büyüklüğe göre ayarlıyabilirsiniz.


Sonra uçtan biraz bağcık için bırakıp 10 zincir çekip halkamıza sabitliyoruz.ve yaprakları 5 e tamamladıktan sonra tekrar 10 zincir çekip bağlıyoruz.böyle böyle devam ediyor.Yukarıda bakınca daha iyi anlayacaksınız.


YAPILIŞI:
Katmerli çiçek örüp çiçeğin arkasına 3 zincir çekerek 7 adet yuva oluşturun, bir üst sırada 3 zincir çekerek 12 adet yuva oluşturun. Yeşil ip ile 25 zincir çekip aynı yere batarak yaprakları yapın. Beyaz ip ile 5 zincir çekip batarak 6 sıra file örün, köşelerde 3′ lü dolgu, 3 zincir, 3′ lü dolgu yapın.

Sabah violet dergisinden alınmıştır

28 Ocak 2009 Çarşamba



















50 ilmek başlanır ve 9 numara şiş ile 2 ters 2 düz şekilde dikilir. 4 santim lastik örülür. Hemen sonrasında düz ilmek geçerken 5 ilmek birden atlanır. 25 santim bu şekilde devam edilir. 25 santimden sonra her 5 ilmekte birer sıra azaltarak devam edilir.















Yapılışı :

18 ilmek ve 12×12 şeklinde kare olarak parça örülür. İki kare örgüyü resimde görüldüğü gibi baklava dilimi şeklinde olanları ortadaki uçlarından dikilir. Alttaki parçayıda soldan, sağdan, alttan ortaya doğru bohça şeklinde katlayıp dikinilir. Kalan parçaları üstteki parçalara ekleyerek bitirebilirsiniz.

































20 ilmek başlanıp haroşa örgü ile 2 adt kare örülür.

Kareler resimde görüldüğü gibi baklava dilimi gibi yerleştirilir.Alttaki parçayıda sağdan soldan ve ortadan bohça gibi katlayıp dikelim kalan parçayıda resimde görüldüğü gibi yedirerek dikelim.olay bu patiğimiz bitti.Kolay bir örnek değilmi..
Patiğin orjinali tavşan modeli değil ama ben 2 de kulak örüp ekleyip göz ve ağız yaptım..
kaynak:http://elbistanlm.blogspot.com/















MALZEMELER:50 Gr İp 2,5 numara örgüşişi Süsiçin:İstediğimiz renkte bir parça ip10 Numara Tığ

Yapılışı:Patiğimizi örmeye birinci kısımdan yani lastikten 16 ilmek başlayacağız. Yaklaşık 5 sıra bir düz bir ters lastik yaptıktan sonra düz örmeye başlayacağız. Ancak düz örmede iki sırada bir ilmek artıracağız her iki taraftanda. Artırmaları aynı sırada ve aynı yönde yapmalıyız.


5 sıra artırmalı olarak ördükten sonra 22 sıra artırmasız devam edeceğiz. 16 ilmek başladığımız örgü artırmalarla beraber 26 ilmek oldu ve şimdi burun kısmını yapacağız. ilk 9 ilmeği ördükten sonra 10. ilmeği bir sonrakiyle beraber öreceğiz. 4 ilmek daha ördükten sonra 5. ilmeği kendinden sonrakiyle öreceğiz ve döneceğiz. İlk ilmeği örmeden aldıktan sonra kesme yaptığımız ilmeğe kadar öreceğiz ve kestiğimiz ilmeği yine kendinden bir sornakiyle öreceğiz ve döneceğiz. Böylece arada 6 ilmek kalacak şekilde döne döne 1 ilmek 1 ilmek keserek kenarlarda kalan ilmekler bitene kadar devam edeceğiz.

Patiğimizin burun kısmı bitti. Şimdi kalan 6 ilmekden ip yönünde yanlara ilmek takacağız her ilmeğe bir ilmek gelecek şekilde. Başa kadar gidince orda ipi kesip ilmekleri diğer şişe geçireceğiz örmeden ve başta kalan 6 ilmeğe gelince ipi oraya bağlayıp diğer taragın başına kadar yine ilmek takacağız.İlmek takma işi bitince ayak uzunluğumuza gelene kadar düz olarak örmeye devam edeceğiz. Örgümüz topuğumuza gelince ilmek sayısına göre yine ortanada belirli bir ilmek ayıracağız yanlarda aynı sayıda ilmek kalacak şekilde ve burunda yaptığımız gibi ortadaki ilmekleri ayırıp keserek yanlardaki ilmekleri bitirene kadar öreceğiz.

Aynı şekilde topuk kısmınıda bitirdikten sonra yine kenar lastiği için ilmek takacağız ve 5 sıra bir düz bir ters lastik öreceğiz ve bitireceğiz. Sonra diğer tarafa ilmek katacağız ve orandanda lastiğiniz öreceğiz. Bittiğinde orta kısmandan lastik üzerine 5 ilmek takıp bağını öreceğiz.bağ yerine bağlamak için çicek yapılabilir isteyen düğmede kullanabilir.

Örgümüz bittiğinde süslemek için küçük bir çiçek yapıp iğne ile patiğin ucuna tutturacağız.




















4 zincir çekilip kapatılır.
Birinci sırada her yuvaya çift batarak sık iğne yapılır.

İkinci sırada her yuvaya çift batarak ikili trabzan yapılır.

Üçüncü sırada bir çift bir tek batarak sık iğne yapılır.

10.sıraya kadar her ilmeğe tek batarak sık iğne yapılır.(Ayağın genişliğine göre ölçü azaltılır veya çoğaltılır.)

11.sırada ayağın üst bölümüne gelen kısıma,aralara iki z incir çekerek ikili trabzanla 5 tane kafes örülür.
Ayağın altına gelen kısımda her ilmeğe tek batarak ikili trabzan yapılır.
Bu sıradan sonra her ilmeğe tek,zincir üstüne üç tane sık iğne yaparak 6 sıra örülür.


Her üst sıraya çıkarken bir zincir çekilir.Ayağın üstüne gelen bölümde oniki ilmek bırakılır, geri kalanı 20 sıra sık iğne yapılır.

Örülen parça ikiye katlanıp üst kısmından tığla sık iğne yaparak birleştirilir.

Üst çevreye bir sıra sık iğne yapılır.Sonra araya iki z incir çekerek ikili trabzanla 27 tane kafes yapılır.

Zincir üstlerine ikişer tane sık iğne yapılarak bir sıra örülür.
Araya 3 zincir çekerek sık iğneyle sabitleyerek 22 tane kordon kafesleri örülür.















patiğin bir kenarından 3 ilmek atarak başlayın ve 30 ilmek arttırarak örün. 30 ilmek olunca 2 ters 2 düz lastik örneği yapın. 1 veya 1,5 karış olunca ( ayağınızın ölçüsü kadar ) 30 ilmeği tekrar 3 ilmek kalana kadar keserek örün. lastik kısmını dikin ve bir tarafından ip geçirerek ayağınıza giyin




















örümcek şal modeli

Beyaz şal örneği















Harika bir model

Basit şal örneği


















tığ işi tekniği ile küçük motifler oluşturularak yapılmış rengarenk şal modelleri

Papatyalı şal




















motifli şal

;;